Nanoc

Nanoc is een Amerikaanse spiéco-voorman, die me aanspreekt omdat hij het belang benadrukt van doen. En zelf ook doet. Hij was o.a. betrokken bij de campagne in 2000 voor Ralph Nader en heeft allerlei duurzame bedrijfjes opgezet in Californië. Ik deel zijn mening dat het verwerven van economische macht noodzakelijk is voor de spiéco beweging.

De broer van mijn vriend Caris stuurde ons eens een verslag van een bijeenkomst met hem. Ik heb er een paar inspirerende stukken uit gehaald. Naar aanleiding daarvan had ik contact met een van Nanoc's vrienden, die mijn verzoek doorgaf om een column te schrijven voor het blad Spiegelbeeld. Ik had er op verzoek van de redactie zelf een geschreven, over de vraag of een spiritueel tvkanaal een goed idee was, en mocht het stokje doorgeven voor het volgende nummer. Tot mijn blije verrassing lag er een paar dagen later al een column in mijn digitale brievenbus, die ik voor Spiegelbeeld vertaalde.

Nanoc en zijn principes duiken her en der op, zowel fysiek als digitaal. Hij heeft nooit lang dezelfde site in de lucht. Zie de tekst uit 2005, die ik bewaard had voor een BoBrief.

Op dit moment weet ik even niet op welke site je meer informatie van/over Nanoc kunt vinden. Ik houd me aanbevolen voor verhalen over hem en andere informatie.