Talia

Talia Toni Marcus achterhaalde ik eind 2001 via het internet, na meer dan 20 jaar geraakt te zijn door haar spel op Van Morrison's album 'Into the Music'. We correspondeerden, en ik zocht haar op in de buurt van Seattle. We bleken, behalve Van Morrison, meerdere connecties te hebben. De soort muziek die we maken; een wederzijdse kennis in Nederland; en vooral: zij was als klein kind met haar moeder een aantal keren bij Paramhansa Yogananda geweest, op zijn hoofdkwartier in Los Angeles.

We maakten opnamen en inmiddels is Talia drie keer in Nederland geweest. We hebben er een stuk of 20 optredens plus een aantal worskhops en zondagsdiensten opzitten. Met haar te spelen is heerlijk voor mij, omdat ze zowel spiritueel als muzikaal op dezelfde golflengte zit, terwijl haar spel qua diepte en techniek tot het beste behoort dat ik ooit heb gehoord.

Hieronder de standaard PR tekst:

Talia Toni Marcus woont en werkt in Amerika. Met haar klassieke opleiding als basis speelde ze de afgelopen 45 jaar (ze trad als kind reeds op tv op) zo'n beetje alle soorten muziek, met allerlei soorten muzikanten. Daarnaast componeerde en speelde ze muziek voor diverse films, o.a. An officer and a gentleman. Haar niveau blijkt uit de namen van mensen die haar vroegen bij opnamen en tournees: The Band, Pavarotti, Emmylou Harris. Peter kende Talia van haar werk met zijn 'muzikale guru', Van Morrison. Diens album "Into the music", volgens velen zijn beste, dankt de magische sfeer aan Talia's viool. Ze ontving hiervoor een onderscheiding als 'Beste ondersteunende muzikant'.

De CD "2 to1" is een combinatie van onze eerste opnamen in Amerika en latere live-opnamen in Nederland. Zie ook klanken, de mp3 winkel en de bestellijst.

Op youtube staat dit leuke filmpje, van een 12 jarige Talia (toen Toni) met de komiek Jack Benny.